Descobrint Lenin a l’Antàrtida

Intro

Aquesta performance que la companyia presenta en el IKOS Festival (Brescia, Itàlia del 9 al13 de maig 2007), és una de les performances creades a partir de l’espectacle de teatre físic / multimèdia “LENIN IS MINE?”, una investigació artística entre Espanya, Europa Central, de l’est i Rússia sobre el que ha passat en els últims quinze anys des de la desintegració de la Unió Soviètica, la mort del comunisme, la guerra ètnica dels Balcans i l’entrada del capitalisme salvatge.

Sinopsi

La performance part d’una història verdadera que ha succeït el dia 19 de gener de 2007. Henry Cookson, Rory Sweet, Rupert Longsdon and Paul Landry:
les primeres persones que alcanzaron un punt inaccessible del Pol Sud sense cap ajuda mecànica.

Ho vam fer – Lenin està allà!!!!
Temperatura:- 34°C , Vent: – 57°C, Altitud: 3725m

Alcanzamos el POL – al centre de l’Antàrtida. Quan estàvem als 6km de la posició assenyalada respecte al GPS notem un punt negre a l’horitzó. Se’n va anar fent més gran, fins que vam poder veure la silueta d’una estàtua – no podíem creerlo, havia una estàtua de Lenin col·locada pels russos en 1958.
El Lenin es troba sobre una xemeneia d’una cabanya soviètica – un bust més gran que la mida real de Lenin, fet d’algun tipus de plàstic, sense res de gel, com si lo haguessin col·locat allà ahir. És molt, molt surrealista.

Fitxa Artística

Concepte, direcció i interpretació : Semolina Tomic
Música: Marius Matesan
Multimedia: Xavier Gavin, Eduardo Segurado
Tècnica: Marcos Rodriguez Lopez
Estàtua de Lenin: Giulia Scati, Alberto Pastore, Ruza, Mitra
Producció: Véronique Oliete

Coproducció: L’Antic Teatre – L’Espai de Creació, Barcelona

Amb el support:
Generalitat de Cataluña – Departament de Cultura
Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura
Institut Ramon Llull

Galeria

Premsa

Video