Cia Semolinika Tomic

Resident de L’ANTIC TEATRE – L’ESPAI DE CREACIO, Barcelona

www.lanticteatre.com

Julijana Tomic Fajdetic, coneguda artísticament com a Semolínika Tomic, es va formar com a ballarina i actriu a Osijek (Croacia). Aquesta creadora croata resideix a Barcelona des del 1985.

La seva inquietud per a trobar noves línies d’investigació teatral i de dansa la van impulsar a emprendre un viatge formatiu a traves de l’Índia, Itàlia, Holanda i a vincular-se amb el món de la música i la performance, sempre relacionant-se amb nous creadors preocupats per trobar noves vies d’expressió.

La seva experiència de treball durant vuit anys amb la companyia catalana La Fura dels Baus (1995-2003), on l’actor també és creador, la va animar a iniciar el seus projectes personals, en una línia en la que es conjuga diferents disciplines artístiques que ha conreat, com teatre físic contemporani, dansa, performance, dansa aèria, accions de carrer, instal·lacions i l’ús de les noves tecnologies multimèdia aplicades a l’espectacle.

En 1999 Semolínika Tomic decideix crear la seva pròpia companyia i experimentar amb nous llenguatges artístics. Desenvolupa un treball personal basat en la seva pròpia experiència.

Les seves creacions: Lenin is Mine?, Descobrint Lenin a l’Antàrtida, Body Safe(er), ¿Dónde Estamos?, Géminis, Oxígeno i Coto de Casa donen prioritat al contacte directe amb el public a través d’un missatge sensibilitzador que mai deixa indiferent.

Totes aquestes creacions estan vives i formen part del seu repertori.

Al mateix temps, la companyia proposa workshops de teatre i dansa els dies anteriors o posteriors a les funcions.